Дата публікації:
08 червня 2023
Кількість переглядів:
345
Поділитися:

Підбито підсумки проєктів учасників онлайн-курсу «Дата-журналістика для викладачів та журналістів-початківців», який реалізувала Асоціація з міжнародних питань разом з Texty.org.ua. Проєкт «Іноземні студенти в заручниках ворожої пропаганди» команди кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ обраний ПЕРЕМОЖЦЕМ.

Протягом квітня-червня доцент нашої кафедри Тетяна Ковальова, асистент Марина Садівнича, студенти Захар Ювко та Анастасія Кизим брали участь у навчальному курсі «Дата-журналістика для викладачів та журналістів-початківців». Курс складався з кількох частин – онлайн лекції від журналістів-практиків, тренінги, воркшопи, майстеркласи. Основна тема курсу – робота з даними, пов’язаними з війною в Україні.

Результатом ефективної роботи стала підготовка та презентація авторського медіапроєкту, творення якого базувалося на роботі з пошуком даних, опрацюванням відкритих даних, візуалізацією.

Тема проєкту «Іноземні студенти в заручниках ворожої пропаганди» нашою командою обрана не випадково, адже перебування студентів з інших країн у лютому-березні 2022 року в оточених Сумах та їхня евакуація зусиллями СумДУ перебувала в центрі інформаційної уваги і ставала прикладом спекуляцій держави-терориста.

Лектори Texty.org.ua вибрали три найкращі проєкти з тих, що були представлені. Серед переможців і робота викладачів та студентів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Вітаємо команду з перемогою і наголошуємо, що #медіасвіт_веде_у_всесвіт!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.