Дата публікації:
10 листопада 2023
Кількість переглядів:
569
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ стартував черговий проєкт віртуальної академічної мобільності, що реалізується завдяки угоді між Сумським державним університетом та Політехнічними коледжами Камарінес-Сур (Набуа, Філіппіни). У програмі беруть участь 89 іноземних студентів та 43 наші здобувачі освітніх програм Журналістика та Реклама і зв’язки з громадськістю.

Координатором програми від СумДУ стала заступниця декана факультету ІФСК з міжнародної діяльності Ірина Ляшенко. Керівник проєкту від закладу-партнера доцент Філмор Дж. Мурільо.

Програма розрахована на два семестри. Зараз разом із закордонними колегами зі студентами обох країн працюють викладачки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Анна Черниш і Олена Іщенко.

Для реалізації віртуальної академічної мобільності в осінньому семестрі запропоновано курси «Communication Skills for Human Resource Professionals» («Комунікативні навички для спеціалістів із роботи з персоналом») та «Purposive Communication» («Цілеспрямована комунікація»). Обидві дисципліни передбачають оволодіння ключовими компетенціями комунікаційної етики, нормами та категоріями професійного спілкування, основними ознаками та жанровою специфікою наукового стилю, основами науково-аналітичного мислення, що дозволяють підвищити культуру спілкування, розвивають навички успішної самопрезентації в професійній діяльності. У весняному семестрі студенти з Сум та Набуа вивчатимуть теорії, принципи та концепції в комунікації; проблеми та перспективи вивчення комунікації; концепції радіо- та телевізійного мовлення спільноти, природу телерадіомовлення, програмне планування та виробництво.

Констатуємо: програми академічної мобільності надзвичайно важливі для кафедри журналістики та філології СумДУ, адже сприяють розвитку міжкультурної комунікації, збагачують досвідом закордонних колег та залучають до світового освітнього простору а також підтверджують – #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.