Дата публікації:
12 березня 2024
Кількість переглядів:
458
Поділитися:

12 березня 2024 року здобувачі освіти й викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ працювали онлайн із Андрієм КУЛИКОВИМ – українським журналістом, редактором, радіоведучим, телеведучим, актором, медіаекспертом та медіатренером, членом редакційної ради й ведучим Громадського радіо, головою Комісії з журналістської етики.

Громадське радіо виграло конкурс на ефірне мовлення в Сумах: відповідне рішення ухвалено Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Саме це й стало приводом для зустрічі. А оскільки Андрій Куликов також голова Комісії з журналістської етики, журналіст із величезним досвідом роботи в різних медіа, то так чи інакше говорили про медіасвіт і світ медій у всесвіті; про те, чи існують бакени професійності в журналістиці, де і для кого вони світять, і чи можна за них, так би мовити, запливати. І звичайно ж, учасники зустрічі отримали відповіді на поставлені ними запитання.

Зокрема Андрій Куликов наголосив на тому, що Сумщина в нинішній війні дала всій Україні приклад стійкості ЗМІ: журналісти робили свою справу в оточенні й напівокупації. Також він назвав радіо однією з найдемократичніших медіаплатформ і закликав молодь активно долучатися до цієї сфери журналістики. Говорячи про роботу в умовах війни висловив думку, що замість стандарту оперативності потрібно вдаватися до стандарту вчасності – повідомити не якомога швидше, а повідомити новини абсолютно вчасно.

Для наших читачів повідомимо, що громадське радіо в Сумах мовить на частоті 88,6 МГц.

Наголосимо: кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ регулярно організовує спілкування студентів зі стейкхолдерами – провідними фахівцями й експертами своєї галузі, адже така форма освіти сприяє удосконаленню знань та практичних навичок майбутніх медійників. Ми переконані: лише професіоналів #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.