Дата публікації:
10 березня 2024
Кількість переглядів:
68
Поділитися:

Завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ та магістрантка Анна НАУМЕНКО працювали на конференції «На сторожі суспільних змін: виклики медіасфери-2024», організованої Школою журналістики та комунікацій Українського католицького університету.

Зокрема вони виступили на другій панелі конференції – «Принцип позитивної суми: партнерство в сучасній медіаосвіті». Учасники якої стали: Вікторія Бабенко, доцентка Українського католицького університету; Марія Бутиріна, професорка НУ «Дніпровська політехніка»; Володимир Садівничий, професор Сумського державного університету; Катерина Бортняк, студентка Українського католицького університету; Анна Науменко, студентка Сумського державного університету; Валерія Шаляхіна, студентка НУ «Дніпровська політехніка». Модерувала захід Емілія Огар, професорка Школи журналістики та комунікацій УКУ.

Розпочинаючи конференцію директор Школи о. Андрій Шестак зауважив: «Ми зійшлися у одному часі, в одному просторі та в одному місті. І я б хотів, щоб ми не тільки бажали великого, за настановами Патріарха Йосифа, але і творили його».

Загалом працювало 4 панелі. Окрім тієї, де дійовими особами виступили представники нашої кафедри, це:  панель № 1 – «Журналістській розслідування під час війни», панель № 3 – «Штучний інтелект: допомога чи шкода медіасфері», панель № 4 – «Урядові комунікації: як бути на сторожі суспільних змін».

На панелі ж № 2 говорили про співпрацю в тандемах викладач–студент, студент–студент, викладач–викладач, а також про міжкультурний досвід та міжнародну співпрацю, про виконання різноманітних медіа-проєктів, ділилися підходами та напрацюваннями.

Згадуючи участь у заході, Анна Науменко наголосила: «Найціннішим досвідом для мене було знайомство з професійною когортою українських журналістів. Це дуже важливо – об’єднувати на спільних полях колег: практиків, експертів, викладачів та студентів. Мене радує, що УКУ подарував можливість вдосконалюватися та набиратися досвіду навіть під час війни. І, звичайно, не можна виключати можливості для дискусії: такі майданчики конче необхідні для формування інформаційного простору, який відповідатиме суспільним потребам та не буде захаращений фейками і пропагандою. Такі зустрічі за участі молодих журналістів – інвестиція у майбутнє української "медійки"».

Загалом на різних панелях виступали відомі журналісти-розслідувачі, представники державних установ, мас-медійники з широким досвідом, викладачі.

«Запрошення представників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ для представлення свого бачення у підготовці мас-медійників під час конференції «На сторожі суспільних змін: виклики медіасфери-2024» в Українському католицькому університеті, є красномовним підтвердженням того простого факту, що наші напрацювання вагомі в журналістській освіті України. Ми почерпнули чимало цікавого й цінного від інших, ми поділилися нашими нетривіальними практиками», – акцентував Володимир Садівничий.

#Медіасвіт_веде_у_всесвіт, – і на цьому шляху ми збираємо досвід та щедро ділимося власним.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.