Дата публікації:
12 червня 2023
Кількість переглядів:
366
Поділитися:

Завершився фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт», який проводить кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ в партнерстві з ГО «Сумський прес-клуб» та Сумською обласною організацією Національної спілки журналістів України.

Найактивнішими учасниками стали учні КЗСОР Конотопська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІ ступенів і Стецьківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сумської міської ради. Тож саме до цих навчальних закладів представники оргкомітету вирушили на гостини: завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, голова оргкомітету фестивалю Володимир Садівничий, доцентка кафедри, заслужена журналістка України, голова журі Алла Федорина та інші представники. Вирушили, щоб особисто подякувати учасникам, вручити  нагороди переможцям, провести невеличкі майстер-класи з медіаграмотності та ближче познайомитися.

У конкурсі шкільних видань газета Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату «Інтерсвіт» отримала нагороди в номінаціях «Найкраща публікація, спрямована на популяризацію української мови як чинника національної ідентичності, безпеки, конкурентоспроможності» та «Образ сучасника». А веб-сайт цього закладу освіти нагороджений «За впровадження сучасних медіатехнологій у шкільне життя».

Газета «Шкільні теревені»,  Стецьківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сумської міської ради, здобула перемогу в номінації «Люблю свій рідний край».

Переможцями серед авторів визнані: у номінації «Захисники України» – Софія Данілова, газета «Шкільні теревені», за матеріал «Небесний лицар України (Володимир Переяслов)»; у номінації «Найкраща публікація, спрямована на популяризацію української мови як чинника національної ідентичності, безпеки, конкурентоспроможності» – Христина Марченко, газета «Інтерсвіт», за матеріал «Чому я розмовляю українською», Поліна Гармаш, газета «Шкільні теревені», за матеріал «Без мови немає нації»..

Журі фестивалю сердечно дякує за роботу з дітьми педагогам. І дипломами фестивалю «За стійкість і відданість справі»  нагороджено Ірину Романову (керівник шкільного пресцентру «Інтерсвіт») та Галину Юрковську (відповідальна за роботу шкільного вебсайту) КЗСОР Конотопська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІ ступенів, Людмилу Бібік (педагог-організатор Стецьківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сумської міської ради). Грамотою обласної організації Національної спілки журналістів України «За причетність до розвитку дитячої творчості» нагороджені Олександр Аптерман (директор КЗСОР Конотопська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІ ступенів) і Тетяна Папушенко (директорка Стецьківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сумської міської ради).

– Нам дуже приємно, що попри такий складний час ви продовжуєте займатися розвитком своїх шкільних медіа. Це дуже важливо, адже в нашій країні йде війна, і задача всіх свідомих громадян – бути медіаграмотними, вміти правильно сприймати інформацію. Шкільні газети на онлайн-видання роблять великий внесок у медіаосвіту, тож ми сподіваємося, що в майбутньому кількість дописувачів тільки збільшуватиметься, а відповідно і зростатиме кількість читачів, – зазначила голова журі конкурсу Алла Федорина.

На важливості медіаграмотності та стійкості до інформаційних впливів наголосив і завідувач кафедри, голова Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України Володимир Садівничий:

– Не буде перемоги на інформаційному фронті, ми довго чекатимемо й іншу перемогу.

Під час зустрічей зі шкільними колективами члени оргкомітету передали подарунки переможцям від меценатів фестивалю – Товариства польсько-української взаємодії «Контакт», голова Богуслав Лесько (м. Глівіце, Польща), від ГО Інститут демократії, засобів масової інформації та культурного обміну IDEM, голова правління др. Ульріке Бутмалою (Берлін, Німеччина).

Фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт» 2023 завершився. Окрім участі в конкурсах, він навчав школярів принципам розуміння інформації на уроках медіаграмотності.

На жаль, війна внесла свої корективи і не всі ідеї фестивалю вдалося реалізувати. Але ж далі буде. Тож вітаємо тебе – фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт» 2024! Із вересня розпочинаємо.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.