Дата публікації:
29 квітня 2023
Кількість переглядів:
329
Поділитися:

27 квітня кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрічала представників Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення на чолі з головою – українською журналісткою, ведучою телепрограм Ольгою Герасим’юк.

До складу делегації також увійшли члени Нацради Олена Ницько та Олександр Бурмагін, а також представниця Нацради в Сумській області, голова ради роботодавців за спеціальністю 061 «Журналістика» в СумДУ Лариса Якубенко.

Студенти виявили неабияке зацікавлення до зустрічі, що проявилось як у кількості присутніх, так і в запитаннях та дискусійних висловлюваннях.

Ольга Герасим’юк торкнулася теми професійних стандартів роботи журналіста, розповіла про власні перші кроки у професії.

На запитання, що стосувалися особливостей закону «Про медіа», відповідав Олександр Бурмагін. Він також акцентував увагу на відмінностях української і європейської систем правового регулювання діяльності медій та окремих журналістів.  

Про важливість навичок критичного мислення та медаіграмотності студентам розповіла Олена Ницько. Зокрема зосередила увагу на формуванні доказової бази про злочини країни-агресора, що здійснюється Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення спільно з державними силовими структурами.

Запитань від студентів було багато, цікавились тим, які мають відбутися трансформації в українській журналістиці, щоб вона відповідала європейським нормам, як вплине новий закон «Про медіа» на роботу спортивних ресурсів, чи регулює новий закон діяльність телеграмканалів, як часто вдається притягнути журналістів до відповідальності за порушення кодексу журналістської етики тощо.

Після зустрічі зі студентами представники Нацради познайомилися з роботою кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, поспілкувалися із ректором університету Василем Карпушею та завідувачем кафедри Володимиром Садівничим, оглянули матеріально-технічну базу для підготовки журналістів.  

– Судячи з того, що ми побачили – у вас усе виходить. Ми дуже вдячні за ваш час і ті зустрічі, які сьогодні відбулися, – підсумувала Ольга Герасим’юк.

Кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вчергове довела, що #медіасвіт_веде_у_всесвіт! І навіть на прикордонні українська журналістська освіта розвивається та створює нове майбутнє.

Про зустріч зі студентами спеціальності «Журналістика» в Сумському державному університеті повідомив і сайт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.