Дата публікації:
29 квітня 2023
Кількість переглядів:
327
Поділитися:

Команда студентів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ здобула І місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді «Соціоінжиніринг: шляхи та механізми захисту».

Захід відбувся 28 квітня на базі Харківського регіонального університету радіоелектроніки. Співорганізатором олімпіади став Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технологічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Учасниками змагань стали вісім команд, із Сум, Одеси, Харкова, Дніпра, Маріуполя та Києва.

До складу нашої команди з промовистою назвою «#найкращий_факультет_галактики» увійшли студенти другого курсу Захар Ювко та Анна Оропай, капітан команди – студентка-четвертокурсниця Ліана Охрименко.

Учасники змагались у двох секціях, групами по чотири команди. За результатами підрахунку балів студенти СумДУ посіли перше місце в своїй секції.

Голова журі секції, заступник Голови Вченої ради, декан факультету інфокомунікацій ХНУРЕ Аркадій Снігуров відзначив високий рівень підготовки сумської команди, зазначив, що аналіз текстів, виконаний сум’янами, був значно глибшим, ніж у суперників, якісно зроблена презентація. Також він наголосив, що в дискусії брала участь вся команда, на відміну від суперників.

– Дуже гарний досвід! Розглядалися цікаві питання, діапазон охоплених тем був доволі широкий. Обізнаність студентів у доволі-таки складних питаннях, що розглядалися, вражає, що й сприяло активному веденню дискусії. Є почуття гордості, що наша команда мала змогу представити наш університет і отримала перше місце», – розповіла капітан команди «#найкращий_факультет_галактики» Ліана Охрименко.

 Рада, що наші студенти змогли отримати заслужену перемогу. Але, якщо чесно, не сумнівалася в тому, що результат буде саме таким. Бачила, із якою завзятістю та ретельністю наші юні медійники підійшли до підготовки – справжні журналісти! Розібрали «на молекули» кожен запропонований текст, передивилися купу літератури, багато із якої – англомовна, ретельно вивчали відповіді суперників та готували запитання для дискусії. І потім показали себе під час виступів. Я ними справді пишаюся!, – зазначила керівник команди, асистент кафедри журналістики та філології Марина Садівнича.

Вітаємо наших переможців! Бажаємо й надалі впевнено крокувати стежками інформаційного простору і пам’ятати, що #медіасвіт_веде_у_всесвіт!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.