Дата публікації:
16 лютого 2023
Кількість переглядів:
194
Поділитися:

Завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир Садівничий узяв участь у роботі круглого столу «Міжнародний досвід для журналістської освіти та науки в Україні: виклики та перспективи».

Організував захід Український інститут медіа та комунікації у рамках проєкту Journalism Teachers’ Academy у співпраці з DW Akademie за фінансової підтримки Федерального міністерства та розвитку Німеччини (BMZ)

Говорили про те, який міжнародний досвід мають українські ЗВО щодо підготовки журналістів; як новий досвід викладачів та студентів конвертувати у розвиток української журналістської освіти; які ресурси та зміни потрібні для інтеграції українських науковців у світовий дискурс медіадосліджень тощо.

Серед спікерів круглого столу були Роман Горбик, Седертернський університет (Швеція), Таня Локоть, Дублінський університет (Ірландія), Оксана Почапська, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Андрій Яценко, Львівський національний університет, Вікторія Романюк, Могилянська школа журналістики, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Володимир Садівничий, Сумський державний університет, Ірина Мацишина, Донецький національний університет, Віталій Корнєєв, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та інші.

Виступаючи під час круглого столу Володимир Садівничий зосередився на питанні конвертації міжнародного досвіду викладачів у розвиток журналістської освіти. Зокрема зупинився на роботах по впровадженню в підготовку журналістів технологій доповненої реальності.

Захід відбувається у рамках проєкту Journalism Teachers’ Academy, що реалізовує ГО «Український інститут медіа та комунікації» у співпраці з DW Akademie за фінансової підтримки Федерального міністерства та розвитку Німеччини (BMZ).

На сторінці ГО «Український інститут медіа та комунікації» у Фейсбук доступна повна трансляція заходу за посиланням: https://www.facebook.com/umci.ngo/videos/1323414721551214.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.