Дата публікації:
06 березня 2024
Кількість переглядів:
46
Поділитися:

Завершився п’ятий і останній медіа-урок школи фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт», організованого кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ для юних журналістів Сумщини та Рівненщини. Медіа-урок із теми «Напиши так, щоб хотілося читати!» провела доцентка кафедри, голова ГО «Сумський прес-клуб», заслужена журналістка України Алла ФЕДОРИНА.

Під час уроку поговорити про те, навіщо приділяти увагу вибору теми тексту; як описувати події так, щоб вони відчувалися живими; де шукати героїв та чому дізнаватися й розповідати історії про них крізь призму окремих епізодів і вчинків-символів – цікавіше, ніж писати їхню біографію. Питання супроводжувалися реальними прикладами про людей та події, а також залученням учасників до обговорення. Підсумком заняття стали поради для школярів, які можуть знадобитися при створенні матеріалів. З цього приводу Алла Федорина акцентувала увагу на необхідності не бути байдужими: писати/говорити про теми, що захоплюють, та про людей, історії яких зацікавлюють.

– Ми провели п’ять медіауроків на різні теми з різними спікерами, бо ж хотілося дати нехай початкове, але розлоге розуміння про професії, яким можна навчитися у нас на кафедрі, та про навички, необхідні для участі в конкурсах фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт». Приємно, що кожний урок збирав 15-25 учасників, школярі долучалися до обговорення. Сподіваюся, долучаться вони й до участі у подальшій роботі – безпосередньо в конкурсах фестивалю. Шкода, але учні Сумщини мляво брали участь у навчанні. Виняток, по суті, лише Стецьківська школа – наші давні партнери та учасники фестивалю. А от наші нові партнери – школярі закладів освіти Демидівської громади Рівненської області, які зацікавилися пропонованим навчанням, були активними та зацікавленими, – говорить Алла Федорина.

Та фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт» на цьому не завершується, – на учасників чекає його наступний етап, а саме – використання здобутих знань і навичок у створенні творчих робіт. Відповідно до результатів оцінювання, журі визначить переможців творчих змагань, які отримають нагороди.

Нагадаємо, що Положення про фестиваль можна переглянути за посиланням https://journ.sumdu.edu.ua/ua/pro-nas/festyval.

Ліана Охрименко, магістрантка групи ЖТ.м-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.