Дата публікації:
05 лютого 2024
Кількість переглядів:
208
Поділитися:

Перший із п’яти медіа-уроків школи фестивалю «Медіасвіт веде у Всесвіт», ініційованого кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, відбувся в онлайновому форматі. Понад двадцять слухачів доєдналися до розмови про журналістику, журналістів і їх необхідні вміння та про інформацію загалом.

Активістами заняття стали давні учасники конкурсів фестивалю – школярі Стецьківської школи. Як розповіла Софія Данілова, учні налаштовані й на цьогорічні конкурси. Отже, чекаємо цікавих творчих робіт.

Та найчисельнішою була участь на уроці школярів із Рівненської області. Їх залучила до медіа-уроків фестивалю громадська організація  «Центр розвитку та змін», очолює яку Олег Гусаревич. Нагадаємо: у грудні минулого року ця організація запросила доцентку кафедри, медіатренерку Інституту демократії імені Пилипа Орлика Аллу Федорину та медіаексперта Сумського прес-клубу Олексія Гвоздика провести у Демидівській громаді тренінг із медіаграмотності. Після того спілкування, повідомив Олег, виникла потреба продовження медіаосвіти. Тож кафедра запропонувала школярам громади долучитися до заходів фестивалю. Відтак акція кафедри отримала нового офіційного партнера в Демидівці – «Центр розвитку та змін»; а також уважних слухачів із Демидівського та Пляшевського ліцеїв.

Голова оргкомітету Фестивалю, завідувач кафедри журналістики та філології Володимир Садівничий на прикладах розповів про складне поняття інформації, про те, як воно може хибно трактуватися та як його слід розуміти. Дещо спантеличив своїм твердженням, що журналіст повинен уміти все і не повинен вміти нічого, але до кінця уроку розтлумачив цю тезу.

У ході спілкування учасникам повідомили про рішення дещо трансформувати встановлені положенням фестивалю терміни. Оскільки до заходу додаються нові учасники та гості, які в ході навчання можуть виявити в собі бажання й натхнення до участі в конкурсах, дозволити подавати заявки на таку участь протягом проведення медіа-уроків – тобто, до 5 березня.

Наступний медіа-урок відбудеться в п’ятницю 9 лютого, о 17.00, за покликанням https://meet.google.com/yda-irgo-apa.

Алла Федорина розповідатиме про те, чим журналістський текст відрізняється від шкільного твору та про жанри журналістики. Тема помічна – передусім для тих, хто хоче спробувати себе в конкурсах фестивалю.

Нагадуємо, Положення про фестиваль ви знайдете ось тут: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/pro-nas/festyval.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.