Дата публікації:
12 січня 2024
Кількість переглядів:
240
Поділитися:

На сторінках українсько-американського тижневика «Nova  газета» (2(717), Січень, 10, 2024) вміщено статтю Раїси Стоян «Війна очима дітей українсько-російського прикордоння» про фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт».

У перших абзацах авторка ставить запитання: «Здавалося б, ну навіщо під час російського повномасштабного вторгнення та ще й на прикордонні з агресором, коли сирени повітряних тривог майже не вщухають (а це означає, що діти, вчителі, власне, всі, хто на цій території мають спускатися в укриття, а після відбою знову повертатися на заняття), влаштовувати якісь масштабні медійні заходи. Хіба ж на часі?». І наступним реченням ствердно відповідає: «Та ще й як на часі! Бо війну ворог веде не лише артилерією, потужними крилатими ракетами, а й за допомогою засилля фейків, дезінформації, кібератак, численних шахрайських схем, – перелік ганебних методів і засобів просто безмежний. Звісно, що діти й підлітки – найвразливіша категорія, сприймають усе буквально, і є навіть випадки, коли стають сліпою зброєю в руках недобрих людей».

Загалом розповідається про історію зародження і становлення заходу від конкурсу шкільних видань до фестивалю, акцентується на його меті, завданнях та призначенні. І звичайно ж подається аналіз написаних школярами різних шкіл Сумщини конкурсних творів, передається їхній зміст і дух.

Принагідно, хочемо нагадати, що до 27 січня триває реєстрація учасників фестивалю нинішнього року. Усі деталі зазначено в Положенні, яке можна знайти за ось цим посиланням: https://journ.sumdu.edu.ua/images/pdf/pologennya_festyval_2023_2024.pdf. А вже з 1 лютого розпочнуться онлайн-заняття для дітей та їх вихователів. Вони відбуватимуться у вечірній час – о 17:00, і триватимуть одну годину.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.