Дата публікації:
07 січня 2024
Кількість переглядів:
274
Поділитися:

У межах реалізації фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» на кафедру журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ завітали старшокласники Сумської загальноосвітньої школи № 20 разом із учителями.

На міні-уроці медіаграмотності про цінність та шкідливість інформації говорила зі школярами доцентка кафедри Алла Федорина. Розпочала вона із запитань: чому варто віддавати перевагу фактам, а не судженням? які хиби можуть мати повідомлення та чи такі невинні помилки, що навіть ненароком допускаються в текстах? Де можуть ховатися фейки та які їх ознаки – в тексті, у фото чи відео? Учні обговорювали запропоновані приклади з медіа, шукаючи маніпуляції. Коли ж їм дали текст для визначення: є він правдивим чи фейковим, відразу зорієнтувалися, з чого слід починати перевірку.

– Це ми з вами лише трішечки прочинили двері до великої теми медіаграмотності, – сказала Алла Федорина. – Якщо ж хочете долучитися до ширших знань, долучайтеся до фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» і на тренінгах ми продовжимо цю розмову.

Далі була екскурсія. Школярі познайомилися з умовами й технологіями підготовки майбутніх журналістів, піарників та рекламістів на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. За сприяння викладачки Раїси Стоян та студента-магістранта Анатолія Сердюка спробували себе в ролі дикторів та ведучих: у навчальній телестудії пройшли майстер-клас із дикторської майстерності. Вчилися подавати тексти за допомогою суфлера, читали швидкомовки та «розробляли» (тренували) мовний апарат, а ще – отримали фахові поради як працювати з телевізійними камерами й мікрофонами. Звісно ж, мали змогу побачити себе й один одного на екрані.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.