Дата публікації:
18 грудня 2023
Кількість переглядів:
139
Поділитися:

Тренінг «Інформування та дезінформація. Правила інформаційної безпеки в час війни» доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, медіаекспертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Алла ФЕДОРИНА цього разу провела у Демидівці Рівненської області.

Говорили про інформацію – потужну зброю, що використовується в сучасній війні росії проти України. Про безпечні та небезпечні джерела інформації; види інформаційних викривлень; методи, які застосовує ворог у інформаційній війні; те, як розпізнати маніпуляції, аби не піддаватися їм.

«Цікавий матеріал, наданий на тренінгу, я використаю й у адміністративній роботі, і як учитель інформатики», – відгукнувся директор опорного закладу Демидівський ліцей Олександр Вальчун. Саме цей ліцей дав майданчик для проведення спілкування. Та й учасниками тренінгу стали переважно освітяни, керівники навчальних закладів Демидівської громади, серед яких і школа мистецтв, і спортивна школа, і сім ліцеїв та одна гімназія. Тож, окрім тем тренінгу, викладачка розповіла й про нашу кафедру, адже випускники закладів будуть вступати до вишів. То чому б – не до нас?

Близькість до кордону з росією, звісно, відлякує. Проте Сумський державний університет працює, студенти навчаються й долучаються до всіляких заходів. Звісно, хочеться повноцінного навчання в очному режимі, та слід сподіватися, що мирний час такого режиму настане невдовзі.

Що ж до відстані, то вона долається, а спільну мову навіть шукати не потрібно – вона є: найголовніша мова надії на нашу перемогу над ворогом. А ще – мова медіаграмотності, бо ж навздогін тренерці координатор заходу, головний спеціаліст відділу освіти Демидівської селищної ради Олег Гусаревич написав: чи можливі тренінги в подальшому? Є потреба!

Тому не варто вимірювати відстані, адже #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.