Дата публікації:
27 листопада 2023
Кількість переглядів:
273
Поділитися:

Викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ (Тетяна Ковальова, Володимир Садівничий, Інна Сипченко, Олена Сушкова) взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Українська журналістика у світовому інформаційно-комунікаційному контексті: здобутки і перспективи», яка пройшла 24-25 листопада в Києві. Захід організовано кафедрою історії журналістики Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, яка цьогоріч відзначає 70-річний ювілей. Тож конференція була присвячена віншуванню кафедри-іменинниці.

Із привітаннями й доповідями на пленарному зсіданні мали слово ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, директор ННІ журналістики Володимир Різун, його заступники Євген Цимбаленко та Віталій Корнєєв, декан філологічного факультету Ужгородського університету Юрій Бідзіля, завідувачка кафедри медіакомунікацій Української академії друкарства Надія Зелінська, професор Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола Юрій Фінклер та інші. Від імені Сумського державного університету з привітальним словом виступили декан факультету ІФСК Олена Сушкова й завідувач кафедри журналістики та філології Володимир Садівничий.

Під час секційних засідань учасники конференції мали змогу обговорити, зокрема, проблемні питання журналістської освіти в Україні: від історії до сьогодення; актуалізації історичного досвіду української та зарубіжної журналістики; вектори взаємодії журналістики, рекламної діяльності, PR і видавничої справи; звернути увагу на проблеми мови як ознаки ідентичності й засобу комунікації а також специфіку роботи медіа в умовах війни. Також під час конференції пройшов Міжнародний круглий стіл «Гендер: медіадискурс».

Приємно, що наукові подорожі продовжуються, що маємо можливість із колегами зі всієї України обмінятися нагальними думками щодо медіасфери, і ще приємніше було вітати колектив кафедри історії журналістики з ювілеєм, – прокоментував подію Володимир Садівничий.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.