Дата публікації:
01 грудня 2023
Кількість переглядів:
201
Поділитися:

Уже традиційними стали зустрічі в клубі «Мовне коло», що відбуваються  на базі відділу обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.  28 листопада відбулося чергове засідання клубу. Цього разу говорили про культуру ділового спілкування та листування. Учасники удосконалювали навички спілкування українською мовою разом із доценткою кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, членкинею НСЖУ Інною СИПЧЕНКО.

На зустрічі обговорювали особливості, традиції, нові тенденції сучасного ділового спілкування. Торкнулися питань привітання та звертання до адресата, особливостей використання кличного відмінка іменників в офіційно-діловому стилі.  Зосередили увагу на структурно-логічній побудові  текстів листів; уникненні зайвих канцеляризмів, мовних кліше; правильному використанні прийменникових конструкцій тощо. Дискутували на тему психологічних маніпуляцій в офіційному спілкуванні, методів захисту від них, протидії та доцільному використанні. Протягом засідання учасники відповідали на питання, виконували завдання та ситуативні вправи, які провокували жваві дискусії та обговорення.

Незважаючи на те, що, на перший погляд, тема видається досить «сухою», на зустрічі панувала невимушена атмосфера: учасники виявили неабияку зацікавленість, сперечалися, сміялися, дивувалися, запитували. Зрештою, усі присутні виявили бажання й надалі удосконалювати знання з української мови, набувати практичних навичок усного й писемного мовлення та висловили вдячність викладачам кафедри журналістики та філології за можливість зустрічатися та мовленнєво зростати.

Організатори «Мовного кола» – кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, СООЖ НСЖУ, Сумська обласна універсальна наукова бібліотека – запрошують всіх охочих доєднуватися до подальших зустрічей. Стежте за повідомленнями в соціальних мережах.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.