Дата публікації:
26 листопада 2023
Кількість переглядів:
190
Поділитися:

Викладачки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Ірина Жиленко та Олена Іщенко взяли участь у роботі VIІ стратегічній сесії «Українські студії в славістиці: візуалізація», що була присвячена осмисленню завдань і повноважень Національної комісії зі стандартів державної мови в контексті українського законодавства.

Стратегічні сесії організовуються за сприяння Міністерства освіти і науки України, Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Фонду Президента України з підтримки освіти, Офісу підтримки вченого та Державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти».

Учасники зібрання говорили про специфіку та важливість організації й проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Основну увагу приділили розгляду нормативно-провової бази, якою керуються члени Національної комісії та екзаменатори платформи. Представниця Національної комісії Данута Мазурик, відповідаючи на численні запитання учасників,  анонсувала важливі зміни в організації екзаменів, що відбудуться вже на початку 2024 року. Зараз фахівці активно працюють над удосконаленням іспитової системи. А сам проєкт буде репрезентовано наприкінці цього року.

–  Це був важливий і необхідний захід, на якому з питання висвітлення завдань і повноважень Національної комісії зі стандартів державної мови в контексті українського законодавства виступила голова Національної комісії зі стандартів державної мови Юлія Чернобров, а з питання іспитів на рівень володіння державною мовою – член Національної комісії зі стандартів державної мови Данута Мазурик. Ми познайомилися з новими завданнями, що стоятимуть як перед предентентами на отримання сертифікатів серій УМД і УМІ, так і перед екзаменаторами, – зазначила професорка Ірина Жиленко.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.