Дата публікації:
26 листопада 2023
Кількість переглядів:
127
Поділитися:

Стартували уроки медіаграмотності у межах фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» від кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Перший у новому навчальному році відбувся на базі КУ Сумська гімназія № 1.

Із одинадцятикласниками спілкувалися заслужена журналістка України, доцентка кафедри журналістики та філології СумДУ Алла Федорина, заступник завідувача кафедри, доцентка Тетяна Ковальова та асистент Олександр Горда. Координатором зустрічі стала заступник директора гімназії Наталія Семенцова.

Алла Федорина розповіла гімназистам про те, що таке фейки та як їх розпізнавати. Учні брали участь в невеликих опитуваннях, розмірковували над питаннями «Ризики інформаційної війни. Маніпулятивна інформація. Що таке фейки та як їх впізнавати?»

Тетяна Ковальова розповіла про кафедру журналістики та філології факультету ІФСК, розкрила можливості розвитку студентів-медійників під час навчання. Також запросила всіх майбутніх абітурієнтів відвідати аудиторії кафедри та побачити сучасні медійні можливості для їхнього розвитку.

Фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт» триває. На всіх зацікавлених чекають конкурси шкільних видань, соціальної реклами і юних журналістів; онлайн заняття для охочих навчитися журналістиці;  онлайн/офлайн заняття у школі медіаграмотності та клубі «Поспілкуємось». Долучайтеся!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.