Дата публікації:
20 жовтня 2023
Кількість переглядів:
214
Поділитися:

Викладачки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Бондаренко, Олена Іщенко, Тетяна КовальоваАлла Федорина й Інна Гаврилюк взяли участь у вебсемінарах «Інтерактивні форми та методи у процесі викладання журналістських дисциплін», який провела Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Захід зібрав викладачів закладів освіти, де провадиться підготовка майбутніх масмедійників. Протягом трьох днів учасники слухали лекції та робили практичні завдання разом із тренерами – медіаексперткою Академії української преси, докторкою педагогічних наук, професоркою, завідувачкою кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету Тетяною Івановою та медіатренером, журналістом, кандидатом філологічних наук, викладачем КНУ імені Тараса Шевченка Андрієм Юричком. Модерував захід президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор Валерій Іванов.

Основний меседж тренінгу – це підготовка дослідника, розслідувача, того, хто вміє думати, рефлексувати, а не просто передавати інформацію. Окрім цього, обов’язковою складовою сучасного підходу до навчання має бути, на думку тренерів,  інтерактивність, демократичність, інноваційність, практикоорієнтованість. Власне, на цій концепції і ґрунтувалися всі презентовані кейси. Учасники заходу не лише дивилися й слухали, а також брали активну участь в іграх, квізах, мозкових штурмах, рефлексивних експериментах.

Постійне самовдосконалення та збагачення знань науково-педагогічних працівників – це базисний принцип кафедри журналістики та філології факультету СумДУ, і це той шлях, яким #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.