Дата публікації:
18 жовтня 2023
Кількість переглядів:
136
Поділитися:

Викладачі й студенти-третьокурсники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ взяли участь у відеозустрічі з медіаменеджером, головою правління АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Миколою Чернотицьким. Захід організований Комісією з журналістської етики. Модерував зустріч голова Комісії Андрій Куликов.

Микола Чернотицький розповів про редакційну політику Суспільного мовника. Зокрема торкнувся таких питань, як структура, проєкти, перепланування роботи загалом, досвід Суспільного під час воєнних дій, співпраця з європейськими суспільними мовниками тощо.

Після вступної лекції Микола Чернотицький відповів на поставлені запитання. Представники кафедри журналістики та філології поцікавилися, чи створення гіперлокальної мережі не призведе до «вбивства» телевізійної ери Суспільного на регіональному рівні, не розв’яже руки приватним телемовникам щодо посилення в їхніх ефірах так званої «джинси»; чи варто орієнтуватися Суспільному мовнику на роботу в соціальних мережах, оскільки всі вони так чи інакше мають власників і можуть у певний момент вплинути на роботу медіа; що думає Суспільний мовник про рішення Національної комісії зі стандартів державної мови (від 15.09.2023) щодо написання назв «російська федерація», «росія», «москва», «московія» тощо з малої букви та чи дотримується їх.

Під час панельної дискусії лунало чимало інших цікавих запитань і не менш цікавих відповідей. Зокрема, говорили про журналістську освіту, про досвід фінансування Суспільного, дотримання норм літературної вимови, реальні практичні кейси тощо.

Кафедру журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ представляли докторка наук Ірина Жиленко, кандидатки наук Алла Ярова та Інна Гаврилюк. Студенти третього курсу брали участь у межах дисципліни «Телерадіовиробництво».

Нагадаємо, що голова правління АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Микола Чернотицький входить до складу експертної ради роботодавців зі спеціальності 061 «Журналістика» кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Такий тісний світ. А власне #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.