Дата публікації:
16 жовтня 2023
Кількість переглядів:
276
Поділитися:

Студенти-першокурсники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ та їхня кураторка Олена Іщенко взяли участь в онлайн-тренінгу «Подолання гендерної нерівності та дискримінації на робочих місцях», що проводився за сприяння організації «EU NEIGHBOURS east» та ГО «Жіноча ліга».

Основними були визначені такі завдання: підвищити рівень обізнаності жінок щодо своїх прав та можливостей, розвинути й допомогти реалізувати на практиці лідерські якості, сприяти отриманню  нових навичок та компетенцій для подальшої інтеграції в місце праці та реалізації в усіх сферах життя, навчити жінок бути економічно незалежними, розвинути культуру спілкування.

Наші студентки поділилися враженнями:

Юлія Колодич: Тренінг видавався не просто цікавим, а й дуже важливим, адже до питання гендерної рівності слід звертатися частіше та наполегливіше. Спікери доносили інформацію доступно, надали багато корисних посилань, за що вдячна їм. Як на мене, подібні заходи слід відвідувати всім, як жінкам, так і чоловікам, адже ця тема важлива для розвитку нашого суспільства.

Єлизавета Давидовська: Відвідавши тренінг, дізналася ще більше інформації про гендерну нерівність. Особливо було цікаво послухати про методи боротьби з цим явищем. Не менш значущі – розповіді спікерок про організації для жінок, які допоможуть із кар’єрним зростанням та нададуть психологічну допомогу з багатьох питанням. Хочу подякувати організаторам, адже такі заходи є дуже важливими для саморозвитку.

Олена Лобанова: Тренінг дуже сподобався. Вважаю, що проблема гендерної рівності торкнеться кожного і кожної – така реальність. Дуже добре, що є небайдужі люди, які вирішують це питання. Я сповнена оптимізму після цієї зустрічі.

– На тренінгу наші студенти і студентки отримали корисні знання та навички щодо боротьби з гендерною нерівністю і дискримінацією. Для майбутніх фахівців сфери медіа це надзвичайно важливо. Також вони дізнались більше про свої кар’єрні можливості та навчились створювати якісні резюме, що сприятиме їхньому подальшому працевлаштуванню та професійному зростанню, – зазначила Олена Іщенко.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.