Дата публікації:
14 жовтня 2023
Кількість переглядів:
398
Поділитися:

Старша викладачка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Раїса Стоян підготувала публікацію про діяльність волонтерів нашого університету, закладу освіти, що попри  всі ризики  працює фактично на  кордоні з РФ,  для  українсько-американського  тижневика «Nova  газета».

Видання  засноване  у жовтні  2008 року в Нью- Йорку. Видавці – українські журналісти: Валентин Лабунський (головний редактор) та Катерина  Лабунська (кореспондентка). Дописувачами газети є журналісти, оглядачі й колумністи з Нью-Йорка, Чикаго, Лос-Анджелеса та Києва. А відтепер і з Сум – редакція розпочала співпрацю з кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

«Nova  газета» виходить  в  електронному та паперовому форматі (24–36 сторінок, тираж 10 000), розповсюджується  на  60  локаціях у штат Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Пенсильванія, Вашингтон а також у Канаді.         

Надає  українській громаді вичерпну інформацію про  важливі політичні, економічні та культурні події в США, Україні, усьому світі. Ексклюзивні  авторські колонки від Валентина Лабунського присвячені темам повномасштабного вторгнення Росії в Україну, аналізу американсько-українських відносин, допомозі, яку надає світ для боротьби з агресором. Авторові вдається подавати унікальні факти з першоджерел, які можна  отримати, перебуваючи в США.

У матеріал «Сумщина: як волонтери тримають тил на Українсько-Російському прикордонні» Раїса Стоян наголошує: «Громадські активісти СумДУ, а це майбутні інженери, програмісти, журналісти, медики, соціальні працівники, психологи, перекладачі, економісти та інші фахівці, а також працівники університету завше там, де біда, де важливо бути поряд із постраждалими, хворими, будь-ким, хто потребує підтримки».

Так і живемо, наближаючи Перемогу.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.