Дата публікації:
13 жовтня 2023
Кількість переглядів:
353
Поділитися:

У межах Erasmus Days 2023 в Україні, а також з нагоди 75-річчя Сумського державного університету, 12 вересня у Конгрес-Центрі СумДУ відбувся круглий стіл «Системний вплив міжнародних проєктів на розвиток університету та вищої освіти України: від Темпусу до Еразмус+ та Альянсів Європейських Університетів». Мета заходу – узагальнення й поширення успішного багаторічного досвіду нашого університету з реалізації проєктів за підтримки Європейського Союзу (Темпус, Еразмус Мундус, Еразмус+) та визначення перспективних тематик і програм для майбутніх проєктів. Кафедра журналістики та філології факультету ІФСК до цього безпосередньо причетна.

Почесною гостею круглого столу стала координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова.  Після вітального слова з нагоди  75-річчя СумДУ, вона проголосила змістовну й цікаву доповідь «Презентація можливостей програми ЄС Еразмус+ для українських ЗВО у 2024 році». Представники університетів з усього світу також долучилися до привітань пані Світлани,  а також розповіли про свої історії знайомства і співпраці з колегами СумДУ.

Під час зустрічі співробітники нашого університету мали нагоду поділитися своїм досвідом створення та реалізації проєктів Еразмус+. Зокрема завідувач кафедри журналістики та філології ІФСК СумДУ Володимир Садівничий розповів про специфіку грантового проєкту DESTIN –«Журналістська освіта задля демократії в Україні: розвиток стандартів, доброчесності та професіоналізму», фінансованого Еразмус+. Він наголосив, що в час повномасштабної війни в Україні обрана тематика є особливо актуальною, а вектор висвітлення проблеми довів свою ефективність високою оцінкою Європейської Комісії. На сьогодні проєкт офіційно завершено, проте його напрацювання активно використовуються в освітньому процесі всім закладами вищої освіти України, які готують майбутніх журналістів.

Не забуваймо, що розвиток національної системи освіти за допомогою можливостей проєктів Еразмус+ – це сповнений нових можливостей шлях інтеграції в Єдиний Європейський Освітній Простір, шлях, яким #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.