Дата публікації:
10 вересня 2023
Кількість переглядів:
433
Поділитися:

Традиційно в Міжнародний день солідарності журналістів на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відзначається День першокурсника. Це радісна подія як для студентів, так і для всіх викладачів.

Із цим святом групу ЖТ-31, а саме так зашифровано наших першокурсників, привітав завідувач кафедри Володимир Садівничий, наголосивши, що людина із ґрунтовною професійною журналістською освітою та специфічним мас-медійним баченням може бути найкращим у будь-якій сфері, адже саме журналісти вміють правильно управляти і керувати інформацією.

Головний ідеолог сценаріїв цього свята на кафедрі – Алла Федорина. Саме вона познайомила майбутніх масмедійників із гостями: Олексій Пасюга – редактор Великописарівської газети «Ворскла», та Олександр Моцний – редактор Краснопільської газети «Перемога». Їх запросили невипадково, адже Олексія та Олександра Національна спілка журналістів нещодавно нагородила відзнакою – Хрестом за громадські заслуги. Гості поділилися своїм великим досвідом і познайомили зі специфікою роботи їхніх газет в умовах війни.

Ще однією традицією в День першокурсника є написання листів у майбутнє, а власне – побажання собі, випускникові.

Зі словами вітальними, побажальними та настановчими до призвідців події звернулися викладачі – Ірина Жиленко, Раїса Стоян, Марина Садівнича, Інна Сипченко та Олена Іщенко, вона ж куратор групи ЖТ-31. Всі побажали студентам наполегливості, натхнення в навчанні та безумовно успіхів і нових звершенях.

Добримано ще однієї традиції – студентам-першокурсникам кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вручено фірмові нонатники. Для роботи, для пам’яті, для відчуття причетності до колективу.

Викладачі та студенти щиро вітають усіх причетних зі святом і бажають скорішого повернення в аудиторії на навчання. І пам’ятаймо – #медіасвіт_веде_у_всесвіт!

Любов Сітак, студентка групи ЖТ-21

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.