Дата публікації:
05 серпня 2023
Кількість переглядів:
188
Поділитися:

4 серпня на міжнародній освітній платформі Ukraine Global Faculty відбулася онлайн лекція директора з питань освіти в Coursetune, старшого наукового співробітника Академії вищої освіти, засновника The Grad Academy Джонатана Ціско (Jonathan Cisco) – «Вступ до використання кількісних методів у дослідженнях у Сполучених Штатах». Ініціатива реалізувалася завдяки Міністерству освіти і науки України за грантової підтримки Ukrainian Startup Fund. У заході взяла участь асистенка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Іщенко.

Дослідження Джонатана Ціско зосереджені на практиках грамотності у вищій освіті, зокрема демістифікації складних концепцій у різних дисциплінах. Спікер зосередив увагу на розкритті поняття «кількісні методи дослідження», зазначивши, що вони отримали свою назву через націленість на здобуття кількісної інформації про велике число об’єктів дослідження. Він також наголосив, що кількісні методи застосовуються для отримання точних, статистично надійних даних. У науці вони є найбільш вживаними, оскільки їх використання дає змогу ефективно розповсюджувати результати дослідження і охоплення багатьох респондентів.

– Лекція Джонатана Ціско була пізнавальною, – поділилася думками Олена Іщенко. – Спікер доступно й переконливо говорив про актуальні проблеми сучасного наукового простору. Було цікаво послухати про класифікацію кількісних методів (наприклад, контент-аналіз, соціологічне спостереження, соціологічний експеримент, виявлення експертних оцінок тощо), їх специфіку та перспективи використання. Вважаю такі заходи надзвичайно корисними для молодих науковців.

Вивчення досвіду зарубіжних учених та активне впровадження набутих знань на практиці – важлива складова професійного самовдосконалення викладачів і викладачок кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.