Дата публікації:
31 травня 2023
Кількість переглядів:
258
Поділитися:

Аспірант кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Богдан СИНЧАК захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 06 «Журналістика» за спеціальністю 061 «Журналістика». Робота виконана під керівництвом доктора наук, професора Володимира Садівничого. Тема – «Деонтологія журналістської діяльності: виклики, дилеми, тенденції».

У дисертації вивчено, теоретично узагальнено та розв’язано комплексну проблему щодо журналістського обов’язку як невід’ємної частини професійної етики, обґрунтування елементів її деонтологічної складової. На підставі ідентифікації актуальних галузевих проблем виокремлено сучасні деонтологічні виклики, дилеми й тенденції, що постають перед українською журналістикою.

– До таких, зокрема, відносимо верифікацію фактів, виправлення неправдивої інформації, антропоцентризм у журналістській діяльності, олігархізацію та офшоризацію медіаринку, свободу вибору і дій у площині українських мас-медіа тощо, – зауважив після захисту Богдан Синчак.

Спеціалізовану вчену раду очолював доктор наук із соціальних комунікацій, доцент Ярослав Яненко. Рецензентами виступили доцентка Тетяна Ковальова (кафедра журналістики та філології) та професор Андрій Лебідь (кафедра психології, політології та соціокультурних технологій). Опонували дисертантові Вікторія Шевченко (докторка наук із соціальних комунікацій) та Наталія Фєдотова (кандидатка філологічних наук).

Богдан Синчак став шостим здобувачем освітнього ступеня доктора філософії, хто в поточному навчальному році захистив дисертацію на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Вітаємо молодого дослідника! Вітаємо причетних до події!

Принагідно запрошуємо всіх охочих здобути науковий ступінь доктора філософії з журналістики в нашу аспірантуру. Наука – це той ґрунтовний шлях, по якому #Медіасвіт_веде_у_всесвіт. Хто готовий – долучайтеся до нас на цій важливій дорозі.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.