Дата публікації:
09 травня 2023
Кількість переглядів:
510
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ презентовано оновлену магістерську програму зі спеціальності 061 Журналістика. До заходу долучилися викладачі, нинішні та майбутні здобувачі освіти.

Головна особливість – запровадження двох сертифікатних програм: «Кібержурналістика» та «Візуальні комунікації в рекламі і PR». Таке поєднання підготовки дуже вигідно вирізняє магістратуру з журналістики в СумДУ від усіх нині існуючих.

Упродовж навчання акцент робиться на:

фундаментальній освіті та професійній підготовці в галузі журналістики;

поєднанні наукових, аналітичних, інноваційних та практичних компетентностей і навичок у галузі журналістики;

підготовці фахівців, здатних планувати й проводити інформаційні кампанії та заходи щодо безпеки інформаційного простору й інформаційних систем, формувати основні принципи візуальної комунікації в галузі реклами і PR, займатися медіаосвітньою діяльністю та практичною журналістською роботою.

Наш випускник зможе професійно:

працювати у комунікативному цифровому та мультимедійному середовищі;

аналізувати й супроводжувати системи управління інформаційною безпекою та/або кібербезпекою;

використовувати візуальні комунікації у журналістській, рекламній, комунікаційній та PR-діяльностях тощо.

До викладання будуть залучені не лише спеціалісти кафедри журналістики та філології. Зокрема програма «Кібержурналістика» реалізовується спільно з кафедрою кібербезпеки СумДУ. Налагоджено співпрацю з фахівцями образотворчого мистецтва, які поділяться досвідом і знаннями щодо дизайну, інфорграфіки, шрифтографії, ергономії тощо.

Випускники отримають Диплом магістра з журналістики та Сертифікат відповідно до обраної програми. Ці документи підтвердять здобуті знання, уміння й навички.

Характеризуючи оновлену магістерську програму з журналістики в СумДУ, завідувач кафедри Володимир Садівничий наголосив:

На сьогоднішній день сфера медіаінформування із вербальної все більше хилиться до візуальної. Відповідно майбутні журналісти, рекламісти, PR-спеціалісти, щоб не залишитися зайвими на ринку праці, потребують знань і навичок, пов’язаних із графічним поданням інформації, образотворчим мистецтвом, шрифтознавством, художньо-технічним оформленням та представленням різної інформації з урахуванням ергономіки, функціональних можливостей, психологічних критеріїв сприйняття інформації людиною, естетики візуальних форм тощо. А без професійних цифрових навичок уже сьогодні в медіасфері мало що можна зробити: перетворення контенту різних форматів у комплексний мультимедійний формат, робота з великими масивами даних, з інтерактивними картами та інфографікою, робота в соціальних мережах, захист власний та інформаційного простору держави.

– У процесі навчання для магістрів науково-педагогічні працівники та запрошені лектори піднімають викладання дисциплін на зовсім інший рівень, у порівнянні з тим же бакалавратом. Обіцяємо навчання цікавим і корисним, – зауважив гарант ОПП Журналістика магістерського рівня, доцент Ярослав Яненко.

Презентація оновленої магістерської програми з журналістика відбулася на платформі Meet 3 травня 2023 року. Детально представили програму та відповіли на запитання Володимир Садівничий, Тетяна Ковальова, Ярослав Яненко, Інна Сипченко, Діана Зубар.

Детально про подію у відеозвіті

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.