Дата публікації:
12 травня 2023
Кількість переглядів:
286
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрілися онлайн із Ігорем Скрипченком – членом експертної ради роботодавців зі спеціальності 061 «Журналістика» СумДУ, нашим випускником,  редактором недригайлівської газети «Голос Посулля».

Утім, зауважив гість, підписує він свою газету лише до кінця місяця, – новий закон про діяльність медій не передбачає такого поняття, як редактор, і виключив попередні вимоги до вихідних даних, тож тепер керівник не мусить ставити своє прізвище під числом газети.

Захід відбувся в рамках заняття із дисципліни «Основи медіабізнесу» (викладач Алла Федорина), де стейкхолдер надав студентам цінну інформацію та розкрив важливі аспекти роботи друкованого видання.

Ігор Скрипченко керує редакцією з вересня 2001 року, тому не міг не згадати про виклики, з якими зіштовхнулась газета за цей період. Особливо складним був початок повномасштабного вторгнення. «У кінці березня, коли окупація області ще не закінчилася, наша робота відновилась. Проте за тих умов, коли друкарні не працювали чи були для нас недоступні, газету вміщали на двох шпальтах, – поділився спікер. – Але навіть такий формат був позитивно сприйнятий читачами, бо для них це була розрада у тяжкий час». Тобто, не зважаючи на перешкоди, редакція продовжувала висвітлювати події та інформувати свою авдиторію.  

Пан Ігор зазначив, що час змінює акценти, відповідно редакція не стоїть на місці – паралельно з друкованим форматом, активно розвивають сторінку в соціальній мережі Facebook. Це дозволяє команді популяризуватися, залучати нову авдиторію.

Загалом перший крок успіху редакції розпочинається з вивчення цільової авдиторії та її інтересів, акцентував Ігор Скрипченко. На його  думку, журналіст повинен підтримувати комунікацію та вивчати запити: «Нещодавно, до прикладу, проводили зустріч із активними читачами, де обговорювали шляхи покращення видання, вислухали побажання, пропозиції й зауваження щодо роботи».

До речі, сьогодні газета має один із найвищий накладів серед подібних медій Сумської області.

Керівник розповів про складові бюджету організації, про проблеми його наповнення, адже надходження від реклами, наприклад, із початком війни скоротилася втричі.

Після виступу стейкхолдера студенти зацікавилися процесом роботи друкованого видання, запитували, які теми порушуються в матеріалах, які тематичні блоки користуються популярністю серед авдиторії, чи є політики, які хотіли б використати газету з пропагандистською метою, та про інше.  

Наостанок Ігор Скрипченко поділився, що вважає головним у роботі журналіста: «Любити свою професію». А ще запросив студентів на практику до «Голосу Посулля».

Анастасія Лутченко, студентка групи ЖТ-11

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.