Дата публікації:
05 травня 2023
Кількість переглядів:
355
Поділитися:

4 травня асистентка Олена Іщенко і студенти-другокурсники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрілися з журналісткою ТРК «Відікон», нашою випускницею Валерією Барикіною.

Під час заняття студенти говорили зі стейкхолдером про сутність пропаганди та визначили її роль у сучасному інформаційному просторі. Спікерка зосередила увагу на висвітленні війни в Україні у національних і закордонних медіа, наголосила на необхідності перевірки джерел інформації та її аналізу відповідно до реалій сьогодення.

Студенти зацікавлено спілкувалися, ставили запитання. Зокрема Захар Прибилєв поцікавився, як допомогти людям позбутися впливу чорної пропаганди. Спираючись на власний досвід, спікерка порадила наводити конкретні приклади, реальні факти у відповідь на  дезінформацію.  Це допоможе сформувати правильне уявлення про події.

Студентка Анна Оропай зауважила:

Валерія Барикіна змогла цікаво, швидко та легко донести нам інформацію щодо пропаганди. Найбільше мене зацікавили її думки про роботу з жителями тимчасово окупованих територій, які підпали під ворожий інформаційний вплив. Загалом це була корисна та пізнавальна зустріч, за яку я дуже вдячна.

– Я в захваті від зустрічі з Валерією. Особливо запам’яталося порада: тренуйте своє критичне мислення та розвивайте здатність аналізувати й перевіряти інформацію, поділилася враженнями Анастасія Маслакова.

Кожне спілкування із професіоналом – це безцінний досвід.  Інтерактив, запропонований спікеркою, показав, що можна  легко  стати жертвою інформаційної маніпуляції, тому вона порадила нам кілька ресурсів, автори яких аналізують пропагандистські тексти і розвінчують інформаційні вкиди росіян в український інфопростір. Така порада справді є цінною, адже допоможе кожному з нас як у буденному, так і професійному житті не стати жертвою пропаганди, переконана Валерія Павлючек.

Валерія Барикіна залишила студентам поради щодо інформаційної грамотності: тренувати критичне мислення,  вийти з «інформаційної бульбашки», слідкувати за тим, що читають і дивляться члени родини, шукати інформацію у «білих» медіа. Це і є той шлях,  яким #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.