Дата публікації:
22 квітня 2023
Кількість переглядів:
315
Поділитися:

На практичному занятті з дисципліни «Теорія, методика і практика журналістської творчості» з першокурсникам-медійниками займалася журналістка видання «ЦУКР», випускниця й аспірантка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Юлія Опанасенко.

Маючи різнобічний практичний досвід, гостя поділилася власними професійними напрацюваннями та познайомила студентів із аспектами робити редакції в умовах воєнного стану. Ключовими моментами обговорення стали питання особистої та цифрової безпеки, інформаційної гігієни, ментального здоров’я, висвітлення реалій життя прикордонних областей у зоні окупації, а також необхідності володіння навичками тактичної медицини.

– Важливо фіксувати злочини росії. Непокарані злочини зрощують війни, – наголосила Юлія Опанасенко.

Розповіді про специфіку роботи в умовах небезпеки, повітряних тривог, вимкнень світла на прикладі «ЦУКРу» занурили слухачів у сьогоднішні реалії обраного фаху. Зосередившись на емоційних аспектах професії, стейкхолдер порекомендувала створити власний список «для критичних ситуацій», аби вберегти себе від паніки й розуміти, як діяти у випадку повторних загроз.

Врешті зустріч трансформувалась у форму відкритого діалогу, де кожен із учасників міг поділитися емоційними розповідями про власний досвід переживання початку війни, виділити поради для підтримання емоційної стійкості тощо.

– Обговорювали тонкощі роботи журналіста під час війни, правила особистої та інформаційної безпеки, що стане корисним для нас у майбутньому. Найбільше мені сподобалося ділитися своїми спогадами, переживаннями та лайфхаками для заспокоєння. Таким чином ми не тільки навчаємося, а ще й дізнаємося все більше й більше один про одного, – зазначила Дарина Козлова.

– Юлія Опанасенко допомогла поглибити знання з теми «Особиста безпека журналістів на війні». Надважливою вважаю частину розповіді про цифрову безпеку, тож обов’язково скористаюся порадою й увімкну двофакторну аутентифікацію на своїх облікових записах, – прокоментувала Юлія Лагута.

Студенти-масмедійники вдячні випускниці й аспірантці кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Юлі Опанасенко за цікаву зустріч та змістовну розповідь. #Медіасвіт_веде_у_всесвіт, а до нас приводить таких цікавих співрозмовників.

Алла Савченко, Дарина Рубан, студентки групи ЖТ-21

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.