Дата публікації:
20 квітня 2023
Кількість переглядів:
359
Поділитися:

Асоціація з міжнародних питань у рамках проєкту «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні» спільно з Комісією з журналістської етики розпочали серію онлайн лекцій для викладачів факультетів і кафедр журналістики, студентів та регіональних мас-медійників.

18 квітня 2023 відбулася онлайн-зустріч на тему «Журналістика воєнного часу: професіоналізм та відповідальність» із Андрієм Куликовим, головою Комісії з журналістської етики. До заходу долучилися доцент Тетяна КОВАЛЬОВА, асистент Марина САДІВНИЧА, студенти й аспіранти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Співзасновник «Громадського радіо», журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, актор, медіа-експерт та медіа-тренер Андрій Куликов говорив про нові виклики для медіасфери в умовах війни, про стандарти журналістики, про інформаційні інтереси української та закордонної авдиторії, про поєднання патріотизму, об’єктивності й безпеку?

Студенти-журналісти активно ставили запитання спікерові про особливості фільтрування та оприлюднення чутливої інформації, про баланс між безпекою й соціальним запитом, про дотримання журналістських стандартів та етику інтерв’ювання в умовах воєнного часу.

  • Це була цікава, корисна та інформативна зустріч, час проведений із користю, – зазначила Альона БУТОВА, студентка групи ЖТ-21.

Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чехії.

Неформальна освіта – це той шлях, яким #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.