Дата публікації:
18 квітня 2023
Кількість переглядів:
305
Поділитися:

Викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Алла Федорина, Алла Ярова і Володимир Садівничий завершили моніторинг друкованих- та інтернет-медій Сумської області. Дослідження проведено в межах співпраці з Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика.

За 20–26 березня 2023 року аналізувалися газети «Білопільщина», «Ворскла» (Велика Писарівка), «Наш край» (Липова Долина), «Перемога» (Краснопілля), «Путивльські відомості» (Путивль) та інтернет-видання «Данкор онлайн», «Голос Конотопа. Незалежний інформаційний портал», «ШосткаNews.City», «Ямпіль INFO. Ямпільське інформаційне агентство». Досліджено 373 публікації.

Зокрема експерти констатували, що в газетних виданнях на першу позицію вийшли теми війни та допомоги армії – 15 % контенту. Важливим залишається життя місцевої громади – 14 % контенту. Зовсім не зачеплені у березні теми зовнішньої політики/міжнародних новин, корупції, історії/краєзнавства та релігії.

Онлайн видання значною мірою продовжують продукувати повідомлення, що часто відповідають такому собі нехитрому методу збирання інформації, як «ctrl+c – ctrl+v». Тобто значний відсоток матеріалів компільовані, а до того ж переважно не відповідають стандартам.

Загальні підсумки вивчення контенту за березень 2023 року викладено в розлогому звіті. Усі охочі можуть із ним ознайомитися.

Моніторинг місцевих ЗМІ – це медійна складова діяльності викладачів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Практикуємося самі, щоб передавати досвід іншим.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.