Дата публікації:
15 квітня 2023
Кількість переглядів:
354
Поділитися:

Другокурсники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Анна Оропай та Захар Ювко здобули призові місця на ІХ Міжнародній студентській Олімпіаді «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів».

Захід відбувся 14 квітня на базі Київського національного університету будівництва і архітектури. Працювали он-лайн.

В олімпіаді брали участь 17 університетських команд із різних міст України, а також із Польщі, Болгарії, Іраку й Казахстану. Учасників розподілили на 5 підгруп. Кожен захищав свою наукову роботу, після чого відповідав на запитання.

За підрахунком балів Анна Оропай здобула третє місце, Захар Ювко – друге. Не приховуючи емоцій, переможці поділилися власними враженнями:

– Це був цікавий досвід, адже ми могли побачити, як предмети нашого вивчення, наприклад, маніпуляції, розглядали інші студенти у контексті їхніх спеціальностей. Сподобався акцент на практичному застосуванні наших напрацювань та перспективності цих досліджень для України. Маю надію, що ми зможемо врахувати проблеми з інформаційною безпекою минулого та будемо свідомими й критичними до різноманітних впливів, адже, як зазначив один із представників журі, за нами майбутнє, – розповіла Анна Оропай.       

– Емоції надзвичайні! Участь у дискусії, можливість проявити свої знання та застосувати їх при розгляді питання – все  це дуже сподобалося. Журі нашої підгрупи виважені та приємні люди, які ставили влучні запитання, надавали конструктивні коментарі. Звісно, радію перемозі, але перш за все для мене було важливо гідно представити свій університет! – зазначив Захар Ювко.

Думками та враженнями поділилася й науковий керівник студентів, доцент кафедри журналістики та філології факультету СумДУ Тетяна Ковальова:

– Захід вийшов доволі цікавим – багато учасників, серед яких були й іноземці.  Приємно вразив високий рівень робіт, усі учасники представили цікаві та інформативні презентації, впевнено захищали підготовлені реферати. Тому особливо приємно, що наші студенти гідно представили свої роботи й здобули призові місця.

Вітаємо переможців! Своєю участю й активністю в олімпіаді вони довели, що у нас правильний шлях, яким #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.