Дата публікації:
14 квітня 2023
Кількість переглядів:
421
Поділитися:

13 квітня студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ завітали до Сумського окружного адміністративного суду. Відомостями про структуру та функції інституції, особливості надання інформації та співпраці з медіа поділилися завідувачка сектору правового забезпечення і взаємодії зі ЗМІ Ірина Фетісова та суддя-спікер Наталія Савицька.

Згідно з указом Президента України, 1 січня 2005 року в системі адміністративних судів України утворено Сумський окружний адміністративний суд. Свою роботу він фактично розпочав у 2009-му. Установа складається з 6 структурних підрозділів. Студенти ознайомилися з роботою архіву, канцелярії, зали судових засідань.

Суддя-спікер Наталія Савицька зазначила, що однією з найважливіших умов формування довіри до судових органів влади є висвітлення їхньої діяльності. Представники медіа мають право брати участь у будь-яких відкритих засіданнях, але якщо медійник планує фільмувати засідання для подальшого поширення контенту, він має отримати на це відповідний дозвіл.

– Вражений професіоналізмом людей, які працюють у суді, та відкритістю установи щодо подання інформації відвідувачам. Було цікаво послухати про ведення судових справ. Також вразила наявність дитячої кімнати на випадок, якщо учаснику судового процесу ніде залишити свою дитину, – зазначив студент освітньої програми «Реклама і зв’язки з громадськістю» Дмитро Бабич.

– Особливо актуальним стало ознайомлення із взаємодією медіа та органів судової влади. Працівники суду провели цікаву екскурсію та поділилися досвідом опрацювання різних справ, – розповіла студентка освітньої програми «Журналістика» Таїсія Котляр.

У планах також була участь у реальному судовому засіданні, однак в останню мить його скасували через відсутність одного з учасників процесу. Але до студентів вийшла суддя Олена Осіпова, яка розповіла гостям про особливості своєї роботи та цікаві випадки з суддівської практики.

Студенти-журналісти вдячні стейкхолдерам із Сумського окружного адміністративного суду та задоволені набутими знаннями й досвідом.

Захар Ювко, студент групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.