Дата публікації:
14 квітня 2023
Кількість переглядів:
347
Поділитися:

… І все ж таки, позиція «стоячи» чи «у прохідці»? Як правильно  побудувати кадр та записати кореспондентський стендап для авторського репортажу? Чим  відрізняється відеозапис у студії та на вулиці? Ці й багато інших проблем вирішували студенти-третьокурсники під час майстер-класу, який для них провів досвідчений оператор телекомпанії  «СТС» (м. Суми) Олександр Олексієнко.

Під час практичних занять із дисципліни «Телевиробництво» (викладачі Інна Гаврилюк та Раїса Стоян) Олександр Олексієнко не втомлювався показувати й пояснювати, давати практичні поради, відповідати на численні запитання студентів щодо операторської  майстерності.

Серед безцінних порад професіонала – функціонал та правила  користування цифровими відеокамерами, радіомікрофонами, світлом, штативами, творча й організаційна взаємодії оператора й журналіста під час виконання редакційного завдання, сила-силенна інших фахових навичок і вимог, із якими  мають бути обізнані  майбутні  телевізійники.

Майбутні мас-медійники, які шукають себе в телеоператорстві, мали гарну нагоду попрацювати у тандемі з колегою, відчути особливий драйв і напругу, зазвичай властиві для професії тележурналіста.

Про результати співпраці може свідчити навчальний відеоконтент,  відзнятий третьокурсниками під час практичного заняття з «Телевиробництва» за участі стейкхолдера.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.