Дата публікації:
05 квітня 2023
Кількість переглядів:
205
Поділитися:

Завершилася програма стажування для студентів випускних курсів бакалаврату та магістратури університетів України. Серед учасників – студентка третього курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Анна Шпурік. 

До участі організатори відібрали на конкурсній основі 20 учасників із закладів вищої освіти Львова, Одеси, Сум, Києва, Чернівців, Харкова та інших. У межах програми студенти пройшли двотижневе стажування в провідних редакціях Києва, зокрема працювали на Суспільному, Liga.net, Громадському радіо, Forbes Ukraine, Радіо культура, Громадському ТБ, Детектор Медіа, Ukraїner, ТРК «Київ» тощо. 

Також учасники відвідали тренінги від провідних українських журналістів і діячів культури, побували на екскурсіях у редакції ТРК «Київ», в офісі Благодійного фонду Сергія Притули. Зокрема, для «хабівців» провели тренінги Дмитро Тузов, медіааналітик Фундації Суспільність, ведучий Радіо НВ;  Ігор Розкладай, експерт з медійного права; Марися Нікітюк, режисерка, членкиня European Film Academy та інші. На тренінгах експерти розповідали про роботу воєнного журналіста, методи протидії російським фейкам та дезінформації, особливості Закону про медіа, психічну підтримку медійників тощо. 

Анна Шпурік, яка в межах Воєнного Хабу медіа мобільності пройшла стажування в Ukraїner та «НЗЛ» від The Ukrainians, ділиться враженнями: 

– Два тижні стажування стали для мене неабияким викликом. Я відчула надзвичайно швидкий ритм роботи в редакціях, дізналася особливості та тонкощі професії, поспілкувалася з відомими журналістами й експертами з медійної, культурної та суспільно-політичної сфер. Моє стажування у двох редакціях було насиченим та продуктивним. А от з редакторкою медіа «НЗЛ» ми домовилися співпрацювати й надалі. 

Програма «Воєнний Хаб медіа мобільності» реалізована  Фундацією Суспільність спільно з ГО «Інтерньюз-Україна» за сприяння інтернет-видання «Детектор медіа». 

Загалом постійна участь студентів у програмах неформальної та інформальної освіти – це філософія кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, спрямована на удосконалення освітнього процесу. І саме так #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.