Дата публікації:
05 квітня 2023
Кількість переглядів:
615
Поділитися:

Студентка третього курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Аріна Столбцова разом зі старшим викладачем кафедри Оленою Бондаренко розпочали навчання в Міжнародній ліній школі «Interdisciplinary Study in the Humanities» (Польща).

Навчання для студентів, докторантів/аспірантів та молодих науковців із партнерських українських ЗВО проводить Університет імені Адама Міцкевича в Познані. Фінансується проєкт Національною Агенцією Академічних Обмінів (NAWA).

– Конкурентоспроможний журналіст-фахівець на сьогодні повинен володіти не лише фаховими навичками та компетентностями, а й бути обізнаним у різних галузях знань. Тому навчання в Міжнародній ліній школі з гуманістики – це один із способів розширення спектру навичок та обміну досвідом з іноземними колегами,  – зазначила Олена Бондаренко.

Учасники відвідали факультет політичних наук і журналістики, центр перспективних технологій, факультет історії Університету імені Адама Міцкевича, обмінялися досвідом із іноземними колегами щодо навчання студенів-журналістів. Потім долучилися до лекцій професорів Якуба Рибки та  Лукаша Ружицького щодо практичних аспектів інтердисциплінарності в навчальному процесі.

Активна міжнародна співпраця, вивчення й упровадження європейського досвіду для підвищення фахової майстерності та самовдосконалення – пріоритет у підготовці студентів-масмедійників на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.