Дата публікації:
07 квітня 2023
Кількість переглядів:
396
Поділитися:

4 квітня 2023 року відбулася онлайн-зустріч викладачів українських закладів вищої освіти, які навчають студентів-медійників, із представниками Асоціації з міжнародних питань Чеської Республіки та їхніми українськими партнерами. Участь у зустрічі взяла доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Тетяна КОВАЛЬОВА.

Зденка Вагнерова, координаторка проєктів в Україні, представила від Асоціації з міжнародних питань Чеської Республіки новий проєкт – «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні». Саме до участі в ньому і запрошуються студенти, викладачі, практикуючі журналісти.

Тетяна Лебедєва, членкиня Комісії з журналістської етики, та Галина Пастух, заступниця головного редактор з розвитку Texty.org.ua., розповіли про актуальні онлайн та офлайн навчальні курси, що будуть проведені для учасників проєкту. Один інтенсивний навчальний курс відбудеться наживо в Україні. Також заплановані освітні поїздки до Чехії для викладачів і викладачок журналістських дисциплін. Конкурс журналістських робіт передбачено для студентів-медійників та регіональних журналістів.

Перша онлайн-зустріч відбудеться 18 квітня 2023 з Андрієм Куликовим – «Журналістика воєнного часу: професіоналізм та відповідальність».

19 квітня розпочнеться онлайн-курс «Дата-журналістика для викладачів та журналістів початківців» від Texty.org.ua.

До участі в проєкті можуть долучитися студенти-журналісти, молоді медіафахівці, викладачі. Форма для реєстрації та інформація доступна на сторінці https://www.checkregion-ua.info/.

Здобуваймо перемоги в битві за нові знання! #Медіасвіт_веде_у_всесвіт!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.