Дата публікації:
06 лютого 2023
Кількість переглядів:
154
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Яна Федосєєва, Інна Снігир та Мирослав Дерев’янко під час церемонії нагородження переможців конкурсу «Соціальний О.С.К.А.Р. СумДУ» презентували широкому загалові свій авторський відеопроєкт – цикл історій про відомих на Сумщині волонтерів.

Організатором конкурсу, який відбувається шостий рік поспіль, є кафедра психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ. Цьогоріч у п’яти номінаціях серед переможців – відомі на Сумщині волонтери. Завдання студентів-журналістів полягало не лише в тому, аби переповісти про здобутки, добрі справи та почини героїв, а розкрити їхню вдачу, показати своєрідні риси. Зробити це було вкрай нелегко. Тим більше, що майбутні студенти вибрали для себе незвичайний формат – кепшн-відео.

Майбутні журналісти натхненно говорять про героїв своїх відеоматеріалів.

Яна Федосєєва зазначає:

– Люди, про яких ми розповідаємо, просто вражають своїми успіхами, мотивують, дають наснагу також робити корисні справи. Їхній приклад – це реальна благочинність, реальний результат. Сум’янка Оксана Уманська – власниця мережі закладів харчування «Рідне місто» – разом із іншими волонтерами приготувала понад двісті тисяч обідів, що склало більше мільйона приготовлених страв! Владислав Михайленко та Андрій Сєльський – переможці номінації «Людина з сектору ЗМІ», засновники Telegram-каналу SUMULIKE TG – зібрали для потреб оборони близько шести мільйонів гривень, придбали сім автомобілів, тепловізори, одяг, інші необхідні речі!

Інна Снігир наголосила на важливості таких робіт для творчого й особистісного зростання майбутніх медійників:

– Цей проєкт є чудовою можливістю для самовираження. Участь у ньому розвиває не лише журналістські, але й соціальні навички. Комунікуючи з нашими героями, стала впевненішою, отримала мотивацію й натхнення. Це своєрідний поштовх до дій, це розуміння того, що завдяки твоїм відеосюжетам про цих людей дізнається якомога більш аудиторія. Це важливо!

Відеоісторії про волонтерів та лідерів соціальної сфери – це частина майбутнього бакалаврського проєкту студенток-журналісток. Колективна робота на базі навчальної студентської телестудії студTV «11 поверх» кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вже отримала гарні відгуки під час церемонії нагородження переможців конкурсу «Соціальний О.С.К.А.Р.». Попереду – опрацювання теоретичного матеріалу, підготовка висновки, ну і, звісно, важливий підсумковий етап – захист кваліфікаційної роботи.

Раїса СТОЯН,

керівник навчальної студентської телестудії студTV «11 поверх»

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.