Дата публікації:
03 лютого 2023
Кількість переглядів:
233
Поділитися:

Науковці кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Ірина Жиленко, Олена Іщенко, Інна Гаврилюк і Тетяна Ковальова увійшли до авторського складу міжнародної монографії  «Ensuring Standards of Quality of Life in a Turbulent World» (м. Ополе, Польща)

Підготовлені нашими дослідницями матеріали, що склали різні розділи монографії, торкалися багатьох аспектів гуманітарної та соціокомунікаційної сфери.

Так, асистентка Олена Іщенко на матеріалі  сучасної української літератури (М. Дочинець, С. Жадан) за допомогою міждисциплінарного підходу дослідила художнє оприявлення поняття «якість життя» («Literature and the "quality of life" phenomenon: features of interaction»).

Особливий вид медійної практики, який стає дедалі популярнішим в українському суспільстві, дослідили доцентки Тетяна Ковальова та Інна Гаврилюк. Вони підкреслили, що соціальна журналістика може бути представлена як на платформах соціальних мереж, так і в нових медіа – професійних інтернет-виданнях («Social journalism in the media space of Ukraine»).

Літературній критиці як складовій еміграційного медіапростору міжвоєнного двадцятиріччя присвятила своє дослідження професорка Ірина Жиленко. На прикладі часопису «Наша культура» (виходив у 1935–1937 рр. у Варшаві) вона з’ясувала, що літературно-критичні статті розкривали головні тенденції розвитку сучасної літератури, торкаючись як процесів, що відбувалися в радянській Україні, так і за її межами. Актуальним є висновок і для сьогодення, що всі три роки свого існування журнал «Наша культура» дотримувався принципу україноцентричності, водночас наближаючись до європейського рівня і згуртовуючи націю («Literary criticism as a component of the emigration media space of the twenty years of the interwar period (on the example of the magazine "Our Culture", Warsaw, 1935-1937).

Публікація в міжнародній монографії це ще одне визнання належного рівня досліджень науковців кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.