Дата публікації:
28 жовтня 2021
Кількість переглядів:
400
Поділитися:

Аспірантка, викладачка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Вікторія Сучкова долучилася до проєкту «Детокс для освітянок та освітян» від «Громадського радіо». Лекція головної редакторки та ведучої «Громадського» Тетяни Трощинської, що відбулася 27 жовтня, стала першою онлайн зустріччю у межах проєкту.

Під час відеоконференції йшлося про основи медіаграмотності, про те, як кожен із нас може знайти свій порядок в інформаційному хаосі. Тетяна Трощинська упевнена: головне – вивчити себе як медіаспоживача і почати усвідомлено сприймати інформацію. Для того, щоб «вивчити себе», лекторка запропонувала кілька практичних вправ.

Ішлося також про те, як допомогти оточуючим налаштувати навігацію в інформаційному хаосі, а особливо – підліткам, молоді. Тож учасники отримали дієві практичні поради.

Головна редакторка «Громадського радіо» також поділилася цікавими та корисними ресурсами, які допоможуть розібратися в основах медіаграмотності та посиланнями на ресурси, що дозволяють створювати власний «поганий» та «якісний» контент. «Після того, як ми самі це спробуємо, ми починаємо краще орієнтуватись у тому, що нам пропонують ЗМІ», – упевнена Тетяна Трощинська.

Найближчим часом студенти спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ також зможуть долучитися до проєкту, спробувавши виконати запропоновані лекторкою вправи та провести ігри «на медіаграмотність». Тим паче, що для найактивніших груп студентів «Громадське радіо» проведе онлайн-екскурсію власною студією.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.