Дата публікації:
27 червня 2020
Кількість переглядів:
427
Поділитися:

Сприяти якісним змінам у журналістській освіті – саме з такою метою 25 червня відзначили учасників Конкурсу студентських робіт «Права людини в медіа: від розуміння до змін»

Увага до порушень прав людини, обговорення сучасних проблем правозахисту набирає обертів у медійному середовищі. Журналісти й журналістки з досвідом, студентська та учнівська молодь шукають способи долучитися до протидії дискримінації й інших негативних явищ через власну професійну діяльність. Одним із таких шляхів стала участь у конкурсі журналістських робіт з теми висвітлення прав людини у ЗМІ.

На конкурс було подано 171 роботу з 25 університетів й одного журналістського гуртка з різних регіонів України у вигляді письмових, відео- та графічних робіт. Від Сумського державного університету роботи представили Артем Ющенко, Андрій Жидков та Єлизавета Хорошева. Організатори – Інститут журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, Центр прав людини ZMINA, Програма розвитку ООН в Україні – оцінювали роботи учасників у два етапи: перевірка відповідності до критеріїв конкурсу та вибір кращих робіт із семи запропонованих. Церемонія нагородження переможців відбулася в режимі онлайн, а подарунки й сертифікати кожен учасник отримає поштою.

Спеціальним гостем заходу стала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, омбудсмен Людмила Денісова. Вона «з приємністю відзначила, що цьогорічні роботи були змістовними та цікавими. Фактично кожен учасник заслуговував на перемогу». Крім того, чиновниця нагородила кількох авторів Спеціальною відзнакою Уповноваженого.

Один із організаторів конкурсу, доцент Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Костянтин Шендеровський, говорить, що сьогодні вже не доводиться переконувати у важливості тематики прав людини в медіа, як це було ще років сім-вісім тому. Водночас, у медіапросторі так само залишається високий запит на якісну журналістику: професійність як у розробленні тем, так і в їхньому ретельному втіленні – у текст, відео, аудіо чи графічну роботу.

Ми вітаємо всіх учасників й учасниць Конкурсу «Права людини в медіа: від розуміння до змін» із вдалим втіленням їхніх задумів. Бажаємо успіхів та натхнення в роботі організаторам, які продовжують свою співпрацю зі студентством!

Артем Ющенко, ЖТ-81

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.