Дата публікації:
18 квітня 2024
Кількість переглядів:
50
Поділитися:

Доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, медіаекспертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Алла ФЕДОРИНА провела триденне навчання за програмою підвищення кваліфікації для державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування області.

Програма «Медіаграмотність та критичне мислення як інструменти протидії інформаційній агресії в медіапросторі. Образ ворога. Мова ворожнечі» розроблена нашою викладачкою та фахівцями Сумського регіонального Центру підвищення кваліфікації кілька років тому.

«Метою програми, – повідомляють на сайті Центру, – є формування у державних  службовців, посадових осіб місцевого самоврядування поглибленого розуміння ролі засобів мас-медіа в керуванні свідомістю, сутності пропаганди та її механізмів впливу. Розвиток критичного мислення під час роботи з різноманітними медіаповідомленнями (відеороликами, соціальною рекламою тощо), вміння декодовувати пропаганду в медіатекстах, долати стереотипи та упередження, розпізнавати фейки та спростовувати їх».

Саме про це й розбирали з понад 60 слухачами під час навчань.

– Звичайно, час змінюється, інформація потребує оновлення для кожного нового заняття, – говорить Алла Федорина, – але це лише підкреслює важливість теми та її актуальність. Адже інформаційне протиборство триває і триватиме.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.