Дата публікації:
15 квітня 2024
Кількість переглядів:
152
Поділитися:

Вітаємо студенток кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Юлію КОЛОДИЧ із зайнятим першим місцем та Ірину ТРАЧУК – третім місцем у Х Міжнародній олімпіаді з інформаційно-психологічної безпеки!

Олімпіада «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів» пройшла 12 квітня 2024 року в Національному авіаційному університеті. Участь узяли студенти з України, Польщі, Грузії, Казахстану. 28 університетських команд змагалися за перемогу.

До організації та проведення Олімпіади долучилися також Наукова асоціація кібербезпеки України, НДЛ протидії кіберзагрозам в авіаційній галузі, НКЦ «ІТ-Академія». Гостей радо вітав декан факультету комп’ютерних наук та технологій НАУ, доктор технічних наук, професор Сергій ГНАТЮК.

Команду СумДУ представили студентки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК Юлія Колодич та Ірина Трачук, науковий керівник Тетяна КОВАЛЬОВА. Здобувачі мали можливість презентувати свої наукові роботи як офлайн, так і в онлайн-форматах, що дозволило залучити до роботи значну кількість учасників із різних країн.

– Для мене це був перший досвід роботи в науковій сфері, і він став надзвичайно цікавим та корисним! Дуже рада, що проводяться такі заходи, адже вони дають змогу студентам відкривати для себе науку, ділитися своїми знаннями та вчитися в інших. Крім того тематика Олімпіади важлива не лише з наукової точки зору, а також із державної, адже представлені ідеї і справді можуть розвивати інформаційно-психологічну безпеку, – засвідчила Юлія Колодич.

– Олімпіада дала змогу дослідити важливе питання та почути думки інших щодо захисту інформаційного простору, що для мене стало дуже цінним досвідом. Приємно вразила загальна атмосфера на захисті проєктів та якісна організація. Окрема вдячність моїй науковій керівниці – Тетяні Ковальовій, вона від початку й до самого кінця підтримувала мене й направляла в потрібне русло, – прокоментувала Ірина Трачук.

#Медіасвіт_веде_у_всесвіт: здобувачі освіти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ йдуть до нових звершень!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.