Дата публікації:
09 квітня 2024
Кількість переглядів:
66
Поділитися:

Доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Інна ГАВРИЛЮК розпочала стажування на телеканалі «Інтер».

У програмі стажування – літературне редагування новинних телевізійних сюжетів. Цей аспект є одним із ключових у телевиробництві, адже телевізійні матеріали мають бути не лише актуальними,  змістовними, а також грамотними. Телевізійні сюжети мають певні жанрові, стилістичні, технічні та фактологічні особливості. І все це літературний редактор повинен враховувати під час роботи над ними.

Викладачка ознайомилася з програмою «Рандаун», яку редакція «Інтеру» використовує для верстання ефіру, а також попрацювала в ній. Розібратися з тонкощами роботи над телевізійними текстами й телевізійної редакції загалом стажерці допомагали випусковий редактор Євген Онопрієнко та літературна редакторка Ніна Герасименко.

Під час ознайомлювального етапу наша викладачка також змогла побачити, як працює ньюзрум телеканалу «Інтер», яка технологія підготовки онлайн-марафону загалом та сюжетів зокрема, як працюють ведучі в ефірі. Провела екскурсію та дала можливість пірнути за лаштунки телевізійного життя «Інтеру» журналістка каналу, випускниця кафедри  журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Ніна Коломієць.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.