Дата публікації:
27 лютого 2024
Кількість переглядів:
170
Поділитися:

Школярі Сумщини та Рівненщини відвідали черговий медіа-урок школи фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт», що традиційно проводить кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СУмДУ.

Заняття на тему «Робимо класне фото звичайною “мобілкою”» провів Олексій ГВОЗДИК, виконавчий директор ГО «Сумський прес-клуб» та фахівець із медіакомунікацій.

Під час заходу учасники мали змогу вивчити основні принципи створення якісної фотографії та дізнатися про художні прийоми. Серед них правило третин, золотого перетину, прийом симетрії та інші, що застосовуються професійними фотографами та фотокореспондентами.

Спікер пропонував школярам інтерактивні вправи. Зокрема учасники уроку мали визначити історію, закладену у фоторепортаж авторства самого Олексія Гвоздика. Таким чином він продемонстрував, як  важливо мати певну ідею та сюжет у серіях знімків.

Щоб вдосконалювати свої навички, фахівець пропонує розвивати надивленість, споглядати роботи інших майстрів та навіть «красти ідеї»: «Точно повторити чужий задум вам так чи інакше не вдасться, проте ви зможете здобути щось корисне для себе», – пояснює Олексій Гвоздик.

Оскільки у межах фестивалю відбудеться конкурс «Моя фотоісторія», школярі зможуть застосувати отримані знання на практиці, а кращі – здобути нагороди.

Наступний медіа-урок відбудеться 1 березня о 17:00 за звичним посиланням: https://meet.google.com/yda-irgo-apa. Алла ФЕДОРИНА, доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, заслужена журналістка України, голова правління ГО «Сумський прес-клуб» навчить зробити свій текст таким, щоб його хотілося всім прочитати.

Положення про фестиваль можна переглянути тут: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/pro-nas/festyval.

Анна НАУМЕНКО, магістрантка групи ЖТ.м-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.