Дата публікації:
25 січня 2024
Кількість переглядів:
236
Поділитися:

Черговий урок медіаграмотності для школярів у межах реалізації фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ провела зі старшокласниками Лебединського закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів № 1.

Заслужена журналістка України, доцентка кафедри Алла ФЕДОРИНА у зрозумілій для юнаків і дівчат формі розповідала про те, що варто віддавати перевагу фактам, а не судженням. Практично показала, які хиби мають повідомлення або невинні помилки в заголовках новин. Учні Анастасія Ситник, Нікіта Берзін, Олександр Деваль активно брали участь в обговоренні наданих матеріалів, розмірковуючи, де можуть ховатися фейки та які їх ознаки – у тексті, у фото чи відео. Старшокласники обговорювали приклади з медіа, шукаючи маніпуляції.

Підбиваючи підсумки мініуроку, Алла Федорина сказала, що сьогодні старшокласники можуть долучитися до ширших знань, приєднавшись до фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» і на тренінгах продовжити більш глибоке вивчення цих тем.

Володимир САДІВНИЧИЙ, завідувач кафедри, закликав старшокласників піддавати сумніву кожне повідомлення, наголосивши, що фільтрування великих потоків інформації життєво необхідне у наш час. Правдива інформація – це потужна сучасна технологічна зброя, що вражає ворога та водночас дозволяє бути конкурентними у світі.

Олександр ГОРДА, асистент кафедри, розпівів майбутнім абітурієнтам про можливості навчання на факультеті ІФСК СумДУ та на спеціальності «Журналістика».

Від імені старшокласників та адміністрації школи подякувала за змістовний захід Ірина Тимошенко, заступник директора з НВР Лебединського ЗЗСО І–ІІІ ступенів № 1. Зустріч із викладачами кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, на її думку, дала старшокласникам чимало корисної інформації, для багатьох із них допоможе визначитися з майбутньою професією. І, врешті-решт, старшокласники змогли переконатися, що #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.