Дата публікації:
25 січня 2024
Кількість переглядів:
130
Поділитися:

Викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Тетяна КОВАЛЬОВА та Ольга МІТЧУК взяли участь у триденному семінарі з міжнародного гуманітарного права для журналістів, що організувала команда Центру прав людини ZMINА.

19-21 січня 2024 року команда Центру зібрала в українській столиці досвідчених тренерів та експертів, активних учасників із регіонів, аби обговорити важливі й актуальні питання щодо значущості та дієвості міжнародного гуманітарного права.

Тимур Короткий, Наталія Хендель, Аркадій Дабагян, Інна Заворотько, Юрій Усманов, Захар Тропін та інші говорили про міжнародне гуманітарне право в умовах міжнародного збройного конфлікту. До участі в семінарі долучилися практикуючі журналісти, викладачі українських закладів вищої освіти, де готують фахівців-медійників, студенти.

Тимур Короткий, віце-президент Української асоціації міжнародного гуманітарного права, радник президента Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права, ділився досвідом роботи та говорив про ризики й виклики при висвітленні окресленої тематики в медіа. Зокрема наголошував на питаннях забезпечення реалізації міжнародного гуманітарного права в Україні.

Спікери зосередили увагу також на діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста в умовах збройного конфлікту. Досвідом ділився Аркадій Дабагян, начальник оперативного штабу Миколаївської обласної організації ТЧХУ. Під час семінару учасники обговорювали важливість міжнародного гуманітарного права, зокрема проблеми, запити, ризики роботи в умовах війни.

Заступниця начальника відділу міжнародного права Міністерства оборони України Інна Заворотько окреслила окремі аспекти правового статусу та захисту військовополонених. Про діяльність Національного інформаційного бюро учасники спілкувалися із Антоном Амельохіним, заступником голови Національного інформаційного бюро. Основні помилки щодо висвітлення тем і проблем міжнародного гуманітарного права в медіа обговорювали з Юрієм Усмановим, співзасновником Центру міжнародного гуманітарного права і перехідного правосуддя.

Учасники жваво ділилися власним досвідом роботи, наголошували на важливості представлених тем, висловлювали сподівання щодо дієвості міжнародного гуманітарного права в російсько-українській війні зокрема.

Тож рухаймося до ПЕРЕМОГИ, озброєні знаннями з міжнародного гуманітарного права, і нехай #Медіасвіт_веде_у_всесвіт!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.