Дата публікації:
22 грудня 2023
Кількість переглядів:
250
Поділитися:

Наприкінці 2023 року кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ поповнила свій науковий фонд монографією Анни ЧЕРНИШ «Проза Степана Процюка і розвиток психоаналітичного дискурсу в українській літературі» (Суми, видавництво Сумського державного університету).

Послуговуючись психоаналітичним інструментарієм, авторка доводить продуктивність застосування психоаналітичної лектури у філологічній сфері. На матеріалі психоаналітичної прози сучасного українського письменника Степана Процюка з’ясовано теоретичну і методологічну взаємодію між психоаналізом і літературознавством.

У фокус наукових зацікавлень авторки потрапили поняття травми, ідентичності, пам’яті, постпам’яті, страху, сновізій як визначальних категорій у психоаналізі й художній літературі. Монографія актуалізує важливі питання постколоніального дискурсу в українській літературі.

Книга засадничо побудована на пошуку світлих і темних сторін людського існування, що дозволяє якнайкраще пізнати прозу Степан Процюка… і кожного з нас. Вона багатогранно розкриває взаємовпливи між художньою літературою і психоаналізом, окреслює перспективні аспекти в реалізації подальших наукових міждисциплінарних студій.

Монографія Анни Черниш «Проза Степана Процюка і розвиток психоаналітичного дискурсу в українській літературі» може бути корисною філологам, журналістам, соціологам, філософам в осмисленні інтеграційних процесів між психоаналізом та іншими гуманітарними дисциплінами.

Кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вітає колежанку зі значним науковим здобутком, що став одним із підмурків шляху, де #медіасвіт_веде_у_всесвіт!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.