Дата публікації:
16 листопада 2023
Кількість переглядів:
150
Поділитися:

Студенти, аспіранти, викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ взяли участь у роботі круглого столу «Інформаційна політика та безпека прикордоння: дієвість і виклики». Захід зібрав представників медійної спільноти, влади та громадськості Сумської області. Колектив кафедри став не лише активним учасником, але й співорганізатором разом із Національною спілкою журналістів України (НСЖУ), її Сумським обласним осередком.

Вітаючи присутніх ректор СумДУ Василь Карпуша підкреслив, що тема круглого столу є надзвичайно актуальною для університету:

– СумДУ – це освітньо-науковий форпост на Сумщині. У нас є спеціальність «Журналістика», і я хотів би, щоб думки, ідеї, технології, озвучені сьогодні, стали матеріалом для підготовки наших студентів.

Із панельними доповідями на круглому столі виступили доцентка кафедри журналістики та філології СумДУ, заслужена журналістка України Алла Федорина, представниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області, голова експертної ради роботодавців спеціальності 061 Журналістика СумДУ Лариса Якубенко.

Модерував захід завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, голова Сумської обласної організації НСЖУ Володимир Садівничий. Почесні грамоти секретаріату НСЖУ він вручив газетярам, телевізійникам, медіаменеджерам. Серед нагороджених і доцентки нашої кафедри – Тетяна Ковальова й Алла Федорина, голова експертної ради роботодавців Лариса Якубенко, випускниця Наталія Гончарова.

Звертаючись до мас-медійників області присутній на заході народний депутат України Олександр Качура наголосив:

– Інформація – це те, що допомагає будь-якій армії та будь-якому народу перемагати. Наші журналісти – насправді героїчні, навіть у період окупації на прикордонні видавалися газети, які розповідали місцевим мешканцям, що збройні Сили України захищають нашу територію та дають відсіч ворогові. Це підтверджує, що інформаційний фронт так само важливий, як і військовий. Журналістика – це навіть не робота, це служіння і покликання життя. Для мене велика честь бути сьогодні тут із вами.

Олександр Качура вручив подяки від себе особисто, як від народного депутата, від Голови Верховної Ради та Грамоти Верховної Ради. За заслуги перед українським народом Грамотами відзначені Олександр Моцний (Краснопілля), Наталія Шутько (Липова Долина), Тетяна Каушан (Путивль).

– Участь студентів і викладачів у подібних заходах дозволяє відчути професію на смак і на дотик, – резюмував Володимир Садівничий. – Дозволяє розширити мережу контактів, що допоможе на шляху, яким #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.