Дата публікації:
28 жовтня 2023
Кількість переглядів:
348
Поділитися:

Святкування Дня української писемності та мови вже стало національною традицією. Цьогоріч ми вшановуємо Слово 27 жовтня. Викладачі та студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ пам’ятають про важливість події та активно долучаються до урочистостей.

Одним із таких заходів стала чергова зустріч клубу «Мовне коло» в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці. Засідання провела професорка Ірина Жиленко. До роботи долучилися викладачки Олена Іщенко та Наталя Пономаренко.

На початку зустрічі Ірина Жиленко розповіла про значення свята для українців, наголосила на важливості знання мовних норм та нагадала про лексичне багатство української мови. Засідання складалося з двох частин. У першій – «теоретично-практичній» – поговорили про типові помилки у мовленні та виконали тренувальні вправи. До речі, студенти взяли активну участь у підготовці матеріалу для виступів. Під керівництвом Ірини Жиленко вони опрацювали книгу Б. Антоненка-Давидовича «Як ми говоримо» та презентували цікаві й змістовні повідомлення про нормативне вживання слів. Друга частина – «творча». Студенти декламували вірші, розповідали гуморески, співали пісні, темою яких була, звичайно ж, любов до рідної мови.

Під час розмови в «Мовному колі» склалась дружня та приємна атмосфера. Відвідавши захід, учасники дізнались багато чого цікавого та актуалізували набуті знання. 

Організатори  «Мовного  кола»  –  кафедра  журналістики  та  філології факультету  ІФСК  СумДУ,  Сумська  обласна  організація  Національної спілки  журналістів  України,  Сумська  обласна  універсальна  наукова бібліотека – запрошують всіх охочих долучатись до подібних заходів. Стежте за повідомленнями в соціальних мережах.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.